Bezoek

Praktische informatie

De kunstwerken staan in de buitenlucht. Ze zijn dus op elk moment vrij toegankelijk. Respecteer de site en de omwonenden.

De land art-installaties blijven staan tot eind augustus 2024.

Een plannetje met alle locaties van de kunstwerken vind je in de catalogus die in elke dienst van Toerisme te koop is voor € 10. In elke dienst van Toerisme van de deelnemende gemeenten, kan je een gratis routekaart krijgen. De routekaarten vind je ook online. Algemene vragen over 'Onzichtbaar Landschap', stel je het best via dit formulier.

 


De catalogus Onzichtbaar Landschap is een uniek verzamelobject met informatie over de 6 kunstenaars, de 24 kunstwerken en het verhaal achter het Onzichtbaar Landschap. De catalogus bundelt de zes fietsroutes en je vindt er een handige overzichtskaart van alle land art-installaties met hun adres. Je kan de catalogus kopen bij elke dienst voor Toerisme van de deelnemende gemeenten voor € 10. Je kan de catalogus ook online aankopen.

 

Zes fietsroutes verspreid over de Westhoek verbinden de kunstwerken met elkaar. Via de fietsknooppunten ontdek je per route ongeveer vier kunstwerken.

Wil je meer weten over de kunstwerken en de extra stopplekken onderweg?

  1. Download gratis de ErfgoedApp (App Store - Google Play) van FARO en neem hem mee onderweg.
  2. Voor Androidtelefoons is versie 4.4 of nieuwer nodig. Voor iPhone en iPad is iOS 10 of nieuwer vereist.
  3. Open de app, klik op het kompassymbool en start de tour van je keuze.
  4. Open de kaart en ga op ontdekking.

Met kinderen onderweg? Voor gezinnen ontwikkelden we voor de kortste route een boekje vol leuke opdrachten. Navigeer naar 'bezoek met kinderen' en lees er alles over.

Met de auto op pad? Een autoroute is er niet, maar we hebben wel een overzichtskaart online: https://www.google.com/maps/d/u/2/viewer?mid=1ZHIGM6D0INl7DYwRONR3k6TdDXeLlU8&ll=50.948973123586505%2C2.8349575500000324&z=10 en in de catalogus (te koop in elke toeristische dienst van de deelnemende gemeentes of online) kunt u ook een mooie overzichtskaart met alle adressen terugvinden.

Wens je met je vereniging of groep een (stuk van een) fietsroute te ontdekken? Contacteer ons en wij brengen je in contact met een gids.

De meeste kunstwerken liggen naast of zijn zichtbaar vanaf de openbare weg. De land art-installaties zelf liggen veelal in gras, dus met rolstoelen en kinderwagens is tussen het werk zelf lopen niet altijd mogelijk.

Wil je met het gezin op pad? Spring op de fiets en ontdek de Route Walter Stelzer. Met z'n 39 km behapbaar voor het hele gezin (ook nog in te korten) en met onderweg allerlei toffe opdrachtjes en leuke tips voor een lekkere stop of extra speelplezier.

Haal je gratis boekje met opdrachten af in de toeristische dienst van Zonnebeke, Langemark-Poelkapelle of Wervik of download het boekje hier. Neem een potlood of balpen mee voor onderweg!