Pers

Op 4 juni opende 'Onzichtbaar Landschap': 24 land art-installaties verspreid over alle 20 gemeenten in de Westhoek. De kunstwerken verschenen op plekken waar 100 jaar geleden nog een begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog lag. Via de ErfgoedApp of de catalogus (te koop vanaf 7 juli bij elke toeristische dienst van de Westhoek) ontdekt de bezoeker het historisch verhaal van de site en hoe de kunstenaar dit interpreteerde. Zes fietsroutes, waarvan de naam telkens die van een onbekend slachtoffer is, verbinden de kunstwerken met elkaar.

Klik hier voor het persbericht. Indien u graag over een bepaalde site iets brengt of in contact komt met één van de kunstenaars, dan kunnen we dit regelen.

'Onzichtbaar Landschap' loopt nog tot eind augustus 2024 en is een initiatief van Regionaal Landschap Westhoek vzw met steun van Cultuuroverleg IJzervallei, Cultuuroverleg Viertoren, Cultuuroverleg 7, Ginter, IOED Polderrand, Midwest, Zuidwest en de steden en gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Staden, Veurne, Vleteren, Wervik, Zonnebeke en de Provincie West-Vlaanderen en kadert binnen het themajaar LANDSCAPES | Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen.