Kunstenaars

Klaas Bullynck

Klaas Bullynck

Klaas Bullynck (°1974) is een beeldend kunstenaar afkomstig uit Oostende. In 1998 studeert hij af als meester in de beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Gent).

Zijn oeuvre reikt diep in de menselijke psyche. Vanuit het onderzoek naar onze collectieve verwaandheid en egocentrisme maakt hij verbinding met wat de Grieken zo mooi ‘hybris’ noemen: een brutaliteit tegen de goddelijke wereldorde. Met monumentale en kleinere sculpturen, tekeningen, etsen en schaalmodellen connecteert hij zelfgenoegzaamheid en het lijden dat eruit ontstaat.

Klaas stelt dat de mens niet in staat is om zich te verzoenen met de ontwikkeling van de wereld. Onze oeroude emoties, in combinatie met middeleeuwse instellingen en god-like technologie zijn in se onverenigbaar en duwen ons in de richting van onze eigen vernietiging. Deze overtuiging vertaalt zich in apocalyptische gruwelvisioenen, verwijzingen naar de zondvloed, dood en verval, waarmee hij de grootheidswaan van de mens aan de kaak wil stellen.