Kunstenaars

Kristof Verkouille

Kristof Verkouille

Kunstenaarscollectief met Natural Living, Fer-Unique en Philou – art of shaping wood

Kristof Verkouille (°1988) is een kunstenaar afkomstig uit Oostende met een grote passie voor tekenen, techniek, metaal en vuur. Met oog voor vormgeving, verhoudingen en details zorgt de symbiose tussen het gereedschap, zijn handen en hoofd voor unieke werken.

Op school krijgt Kristof de kans om met allerhande materialen te experimenteren. Metaal draagt al snel zijn voorkeur weg: hij staat versteld van de spanning en trekking die zich kunnen vormen. Aan het begin van zijn opleiding tot kunstsmid ontdekt hij dat zijn overgrootvader tijdens WO I smid was geworden in Nederland. Hij slaagt erin wat gereedschap (hamers en tangen) van zijn overgrootvader te bemachtigen.

Het terugkeren in de tijd leert je anders te denken en zeer efficiënt te werken, want smeden is een zwaar beroep. Toch blijft Kristof ver weg van automatisering. Alles wat vorm krijgt in je hoofd en wat de maker kan overleven, is magie, alchemie, energie en leven. Koester wat je hebt en draag er zorg voor, met passie en … vuur.