Kunstenaars

Philippe Louwye

Philippe Louwye

Kunstenaarscollectief met Natural Living, Fer-Unique en Philou – art of shaping wood

Philippe Louwye (°1979) is een kunstenaar afkomstig uit Westende. Hij is een autodidactisch houtkunstenaar wiens passie en hart liggen bij de natuur en hout. Hij creëert hedendaagse kunst met veel respect voor de structuur en natuurlijke patronen van het hout.

Nadat hij afstudeert als kunstenaar, doet hij op de arbeidsmarkt ervaring op met kettingzagen en werkt hij in de natuur. In zijn vrije tijd experimenteert hij met het zagen van sculpturen en verschillende brandtechnieken. Al vlug volgen kleine cadeaus voor familie en vrienden. Het is snel duidelijk dat de persoonlijke toets voor de ontvanger een grote meerwaarde heeft.

In 2021 maakt Philippe van zijn passie zijn beroep en richt hij ‘Philou - art of shaping wood’ op. Zijn specialiteit is het maken van kunstwerken op vraag, wat garant staat voor exclusiviteit. Hij haalt inspiratie uit archeologie en het leven in de oceanen. Als kunstenaar maakt hij graag gebruik van oude, gerecycleerde houtsoorten en materialen met een verhaal. Hij creëert met respect voor de natuur, wat zijn werken uniek maakt in hun stijl.